Factory Alarm issues - LegacyGT.org
LegacyGT.org     subaru gift, subaru calendar

 

Go Back   LegacyGT.org > Legacy Technical > I.C.E/Security

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2009, 11:20 PM   #1
DaMenaceGt
Member
 
DaMenaceGt's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 71
Default Factory Alarm issues

Ok I know this is going to sound a bit strange, But last week I went to a local tire place to have my tires rotated and balanced , No problem there. All was complete in about 20 min GREAT. Ok now heres the problem when I push the button on the remote to lock the doors I get no chirp back just the lights flashing at me HMMMMMM. I know when i took my car there they worked just fine, but heres the second problem , If i open the door to get out the lock the door with the door lock and shut the door I get the chirp, If I leave the door open and hit the remote I get the 5 chirps telling me that a door is open .WHAT GIVES I looked in the book to see if i was in vallet mode , Nope standard mode called the dealer they want like $180 just to look at it. Please help I miss my chirpin
DaMenaceGt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-23-2009, 08:07 PM   #2
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Have you tried to disconnect the battery and see if that would reset the alarm system?
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2009, 10:35 PM   #3
DaMenaceGt
Member
 
DaMenaceGt's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 71
Default Hummmm

Thank Dookie, I took off only the negative terminal and it did nothing .Ya got anything else to try .
DaMenaceGt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-24-2009, 11:03 PM   #4
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Try this....


Factory OEM alarm reset

Putting the key in the drivers side door lock,
turning to the left, then to the right all the way
will unlock and disarm/reset the "OEM factory"
alarm system.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 10:31 AM   #5
DaMenaceGt
Member
 
DaMenaceGt's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 71
Default Factory alarm issues

Dookie . I have figured it out. If you hold the lock and unlock buttons on the remote at the same time, it activates “stealth” mode. So once activated the lights flash when you lock the doors but no beep. To remove simple hold the two buttons again and open the door.
DaMenaceGt is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 12:40 PM   #6
blackfang
Senior Member
 
blackfang's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Richmond, va
Posts: 264
Send a message via AIM to blackfang
Default

Yep. If you open the drivers door and press lock and unlock button on the fob for atleast 2 seconds it will change the audible beep.
blackfang is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2010, 06:07 AM   #7
john
Senior Member
 
john's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Wisconsin
Posts: 1,150
Send a message via AIM to john
Default

Look at the back side of your key fob alarm switch - there are instructions there.
john is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:39 AM.



Subaru and Legacy are trademarks of Fuji Heavy Industries and are used here for identification purposes o­nly. The comments and content are property of their posters.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect