My First Subie - Page 3 - LegacyGT.org
LegacyGT.org     subaru gift, subaru calendar

 

Go Back   LegacyGT.org > Legacy Owner's Lounge > Members' Journals

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2012, 12:45 PM   #41
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Holly crappy.


Are they going to replace the whole double DIN or just the HVAC part. I've found several used ones on car-parts.com for $250. Some are the '07 that come with the AUX input too.
Dookie is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2012, 09:05 AM   #42
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Thanks!! I'll check that out,so the 07,05 are the same? OK looked around and looks like 05-09 will work. Now to dig through the numbers and find pics... =)

<- is that the stig?

Last edited by dellguy3700; 12-03-2012 at 07:19 AM.
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 09:44 AM   #43
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

BTW Dookie, thanks for all the help and input!!!
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:31 AM   #44
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

No prob, this is what we do here.


I've called some of the dismantlers on previous parts before and requested them to email me a pic of the part. Most of the time they will.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 08:58 AM   #45
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Hi Everybody! I took my car to the dealer and they said it was not my control unit. I then took it back to my nephew and we disconnected the heater core, We then flushed and back flushed over and over and over again. We hooked up a garden hose to the top tube and then a drain hose to the lower tube. Turned on the water and flushed it for about ten minutes then swapped hoses and flushed it again for another 10 minutes. We did this about 20 times and hooked it back up added the Subaru brand coolant, and then got the air out of the system. I am pleased to say that I now have heat from every vent.

Thanks for all the help and advice!

Next front and rear brakes!
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 09:38 AM   #46
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Glad you got it fix!
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:46 AM   #47
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Well back at this year... All but one vent blows cold. So I am gonna replace the heater core. Wish me luck, and any advice would be greatly appreciated. I will most likely buy a Hanes repair Manuel or something like that.
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 07:29 AM   #48
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Bummer. Sounds like the core getting pluged up somewhere.

Good luck.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:43 AM   #49
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Anybody know how long this would take? I have to take out the center counsel and dash =(
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 11:36 AM   #50
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

I've never had to do this, but I heard it's a b!tch to do. Over on .com, search for Vaction Pics, there is a downloadable service manual that can help you with the steps by steps.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 05:59 PM   #51
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Sweet. Thanks! I get so lost over there, and don't dare ask. lol
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 10:03 AM   #52
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Here you go, try post 359 and select your model year.

http://legacygt.com/forums/showthrea...t=vaction+pics
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 10:20 AM   #53
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

OH snap. Dookie thank you so much for the link. I had downloaded the pdf to the vacation pics last night. I should have posted that. Thank you for going above and beyond. These are great "pics" and such, but perhaps I am missing the part of actually How to do the "water skiing"? The library up the street has a Chilton's "water skiing" with info I need, so I will go hit them up this week. Again thank you so much.

ps. please don't tell anybody I am a 42 year old that used the phrase "oh snap"
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 01:56 PM   #54
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

No Problem.

I'm 41 myself and use it that line all the time, along with Totally Awesome, and B!tchin.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 11:25 AM   #55
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Was gonna change out the Heater core last Saturday but the part arrived today. =(. So I disconnected the heater core lines, drained it filled it up with CLR, and went mountain biking for a few hours. came back. flushed a few times from each hose. Filled the heater core up with Genuine Subaru coolant, hooked it all back up. seems a lot better, not perfect. but it will hold me a few weeks until I can get the time to do it right.
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 07:40 PM   #56
Dookie
;-0
 
Dookie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fresno - The arm pit of CA
Posts: 5,045
Default

Keep me posted, I'm interested to see if a new heater core will fix your problem. Haven't heard too many of these problems.
Dookie is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 11:43 PM   #57
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

OK OK OK. finally changed the heater core... and as soon as I hook up the battery the parking light come on, and won't go off.... UGH.


On a plus note. when I ran hot water through the old heater core the side with the inlet and outlet got hot but the other side was still cold...
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 11:50 PM   #58
dellguy3700
Member
 
dellguy3700's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cleveland
Posts: 38
Default

Newbie problems. it was the parking light switch on the steering wheel... it's been a long long night
dellguy3700 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:12 PM.



Subaru and Legacy are trademarks of Fuji Heavy Industries and are used here for identification purposes o­nly. The comments and content are property of their posters.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect